інститут проектування

Проектування ресторанів та кафе

Больше полезной информации

Проектування ресторанів та кафе

Професійне проектування ресторанів та кафе є одним із основних етапів у створенні громадських підприємств будь-якого формату. На цій стадії потрібно одразу подумати, коли ви вирішили відкривати компанію. Після вирішення виникає багато запитань.

Етапи дизайну Перед тим, як ухвалити рішення про вибір професійної техніки, необхідно розробити проект ресторану чи кафе. Проектування, можна сказати, є дуже важливою та складною частиною процесу створення вашого підприємства.

Проектування кафе та ресторанів складається з кількох проектів:

  1. Технічний
  2. Інженерний
  3. Дизайнерський

Технологічні проекти ресторанів та кафе.

Розстановка обладнання на плані допоможе зменшити всі навантаження технологічного потоку та переміщення працівників у зони, що особливо важливо при величезних навантаженнях на кухні.

Якщо приміщення знаходиться на стадії будівництва або будівництва, коли ще немає перегородок, ви можете замовити об’ємне планування. У його обсязі: визначити зв’язок між організацією виробничого процесу, цехами виробництва від завантажувальної зони до виготовлення страв, технологічними лініями, робочими місцями з урахуванням санітарних і норм державного регулювання.

Якщо приміщення має зонування, то технологічний проектувальник нашої компанії зробить весь монтаж технологічної техніки за Вашим бажанням.

Структура технічного проекту.

Проведення проектування починається з того, щоби уточнити розмір приміщення, якщо необхідно, на об’єкт приїжджають самі фахівці, щоб виміряти розміри приміщень.
До структури технічного проекту належать:

  1. Пояснювальна записка
  2. Специфікація обладнання
  3. План розміщення обладнання
  4. Схема підключення обладнання до електротехнічних систем
  5. Схема підключення обладнання до сантехнічних систем
  6. Схема підключення вентиляційних парасольок

Черговість розробки технологічного проекту:

У пояснювальній записці містяться такі дані:

відомості про номенклатуру продуктів та приготування страв
необхідність в основному обладнанні
необхідність у допоміжному устаткуванні (кількість та типи)
відомості про склад працівників (кількість, кількість робочих місць та їх оснащеність)
відомості щодо відходів виробництва для утилізації (вид, склад та обсяг)
вимоги до будівельних конструкцій та матеріалів
вимоги до механізму інженерних систем

Специфікація обладнання включає інформацію про номенклатуру, кількість та вартість техніки. Також специфікація включає технічні параметри і номінальну потужність обладнання.

На плані розміщення обладнання зазначено:

схема технологічного процесу від постачання сировини до виробництва готових виробів
технологічне планування з розташуванням усіх обладнання, місця зберігання та готових виробів
план проектування інженерних систем

Важливим елементом проекту стає технічне рішення щодо проектування інженерної системи. Технічна задача виконується на проектному плані у вигляді точки з’єднання обладнання з інженерними системами, зазначені номінальні розміри та вимоги до інженерних систем. Таким чином, у технічному завданні містяться дані про проектування основних систем електропостачання, водопостачання, каналізації, вентиляції.

Без даних неможливо правильно виконати інженерні проекти та забезпечити необхідні параметри енергетичного та кліматичного забезпечення. В результаті неправильно виконаний проект тягне за собою такі наслідки: гуляє протяг, неприємний запах, спалахнула каналізація, горить електричне проведення. Все це спричиняє втрати фінансових коштів, падіння репутації, втрату клієнтів і втрату репутації. 

Проектирование загородных домов и коттеджей

Подробнее

Проектирование зданий и сооружений любой сложности

Подробнее